Evenals 2020 werd 2021 gekenmerkt door forse aanpassingen in het onderwijs wegens ‘corona-maatregelen’. Behalve dat we daardoor minder uren hebben gemaakt dan voorgaande jaren zien we ook andere veranderingen opkomen. Zoals de neiging om onze hulp te zien als bijlessen. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling
Als uw kind om medische redenen drie weken of langer niet naar school mag of wanneer het vermoeden bestaat dat uw kind drie weken of meer zal moeten verzuimen dan kunt u uw kind aanmelden voor huisonderwijs. Er zijn een aantal voorwaarden:
Vier weken na start van het huisonderwijs dient er een evaluatie plaats te vinden met behandelaar, gezin en huisonderwijs (of jeugdarts) om te bespreken of huisonderwijs aan ieders verwachtingen voldoet. Zo nodig kan het huisonderwijs aangepast of gestopt worden.
Wie geven les?
Voor het Primair Onderwijs komt gedurende anderhalf uur twee maal per week een leerkracht bij uw kind langs; voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs komen doorgaans twee verschillende leerkrachten (talen en exacte vakken) die ieder twee uur per week met uw kind schoolwerk doornemen.
We gaan er van uit dat er altijd een ouder of familielid aanwezig is in huis tijdens onze lessen.
Onze vrijwilligers zijn bijna allemaal bevoegde leerkrachten met (veel) ervaring in het reguliere onderwijs. Daarnaast hebben onze leerkrachten speciale affiniteit met leerlingen die beperkingen ondervinden ten gevolge van hun ziekte. Datgene wat de leerling ondanks ziekte wel kan doen, zal meer benadrukt worden dan datgene wat nu eenmaal even niet kan. Ons onderwijs is vooral bedoeld als stimulans om bij het reguliere (school)werk betrokken te blijven.
Kosten
Aan ons huisonderwijs zijn voor ouders geen kosten verbonden. Een donatie wordt zeer op prijs gesteld. Hiervan bekostigen wij o.a. bijeenkomsten van onze vrijwilligers, bijscholing, parkeerkosten, een aardigheidje of kaartje voor extra zieke leerlingen.